Kan het brood van vandaag beter zijn voor de toekomst?

Vanaf het begin waren we gedreven door ons oprechte respect voor product, planeet & mensen, de basis van onze duurzaamheidsstrategie. We zijn ervan overtuigd dat we kunnen bijdragen aan een betere wereld door producten van topkwaliteit te maken, zorg te dragen voor onze planeet en te investeren in onze mensen.
Kan het brood van vandaag beter zijn voor de toekomst?

Duurzaamheidsverslag

Bij La Lorraine Bakery Group hebben we onze duurzaamheidsstrategie in 2023 in de praktijk gebracht. En we zijn trots om deze reis te delen met al onze belanghebbenden. Lees ons duurzaamheidsverslag voor 2023 om onze hoogtepunten voor duurzaamheid en onze gewaagde ambities voor de komende jaren te ontdekken. Samen met onze medewerkers, leveranciers, klanten en familieaandeelhouders bakken we er een betere wereld van!

Duurzaamheidsverslag

Onze duurzaamheidsstrategie steunt op
10 bedrijfsbrede projecten
om onze duurzaamheidsambities te verwezenlijken.

Verantwoorde inkoop

Een voedingsbodem voor de toekomst creëren met een verantwoorde inkoopstrategie, waarbij we samenwerken met onze leveranciers om duurzaamheidskwesties aan te pakken die te maken hebben met koolstofuitstoot, ontbossing, mensenrechten en dierenwelzijn.

Verantwoorde inkoop

Duurzame innovatie

De bakkerij van de toekomst vormgeven aan de hand van duurzame innovatie en een toekomstbestendig assortiment bakkerijproducten creëren die lekker, voedzaam en milieuvriendelijk zijn.

Duurzame innovatie

Merken met een doel

Betekenisvolle momenten creëren, streven naar een portfolio van merken met een doel die de groei en de goede zaak kracht bijzetten.

Merken met een doel

Roadmap voor rapportage en koolstofuitstoot

De groei van onze onderneming loskoppelen van onze koolstofuitstoot en transparant rapporteren, zodat we tegen 2039 klimaatneutraal zijn voor onze eigen uitstoot en tegen 2050 voor onze hele waardeketen.

Roadmap voor rapportage en koolstofuitstoot

Energietransitie en -reductie

De weg nemen naar groenere en meer gestroomlijnde bakkerijprocessen door ons energieverbruik tot het technische minimum te beperken en om te schakelen naar hernieuwbare energiebronnen. 

Energietransitie en -reductie

Tarwe en regeneratieve landbouw

Beschermen wat de natuur ons biedt door actief de overgang naar regeneratieve landbouw te ondersteunen, onze ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijk de gezondheid van de bodem en de biodiversiteit te verbeteren om op de lange termijn tarwe van de beste kwaliteit te garanderen.

Tarwe en regeneratieve landbouw

Circulaire verpakking

We verpakken onze bakkerijproducten in duurzamere verpakkingen en creëren zo een kringloopsysteem waarin onze verpakkingen worden gereduceerd, hergebruikt en gerecycled.

Circulaire verpakking

Geen voedselverspilling

Geen kruimel verspillen door ons in te zetten voor een zero-waste-mentaliteit, onze voedselverspilling tot een absoluut minimum te beperken en de voedselverspilling die niet te vermijden valt beter te valoriseren.

Geen voedselverspilling

Gemeenschap

Samen met onze lokale gemeenschappen de krachten bundelen door onderwijskansen te creëren voor kansarme jongeren en de toegang tot voedsel van goede kwaliteit te verbeteren.

Gemeenschap

Gelukkige medewerkers

Zorg dragen voor onze bakkersfamilie, eenheid scheppen tussen gelukkige en gezonde medewerkers die kunnen gedijen in een veilige, inclusieve en lonende werkplek.

Gelukkige medewerkers

"Een van onze grootste uitdagingen is onze koolstofuitstoot loskoppelen van de groei van de onderneming. Ik ben trots dat we onze eigen uitstoot in 2023 met 30% hebben verlaagd."

Guido Vanherpe
CEO La Lorraine Bakery Group

Onze duurzame initiatieven

Wil je meer weten over onze initiatieven om van LLBG een duurzamer bedrijf te maken?