1939
Oprichting van een familiebedrijf

oprichting-van-een-familiebedrijf

Ons verhaal start bij Gerard Vanherpe, die een maalderij uit de grond stampt in Gent. Zijn kleinzonen Guido en Marc Vanherpe zijn vandaag de derde generatie aan het roer van ons bedrijf.

"Een hardwerkende, no-nonsense ondernemer en doorzetter, met een sterke visie en passie voor kwaliteit."

1973
Van akker tot bakker

van-akker-tot-bakker

In de jaren 60 treden Gerards zonen Erik en Johan toe tot het bedrijf. Kort nadien nemen ze een grote bakkerij over: 'La Lorraine' in Ninove. Daardoor diversifiëren onze activiteiten van maalderij tot bakkerij. La Lorraine werd opgericht in 1943 op het Sint-Katelijneplein in Brussel en verhuisde in 1970 naar Ninove.

1980’s
Baanbrekende innovatie

baanbrekende-innovatie

LLBG pioniert met een baanbrekende bakkerijtechniek: bake-off. De producten worden kort voorgebakken, dan diepgevroren en geleverd aan de klant. Die bakt exact af wat hij nodig heeft en wanneer. Makkelijk in gebruik, en minder voedselverspilling!

1982
Het ontstaan van Panos

het-ontstaan-van-panos

Het concept Panos ziet het levenslicht. Doel: brood, viennoiserie en belegde broodjes verkopen aan de consument. De eerste winkel opent de deuren in Oostende. 

1989
Nieuwe diepvriesfabriek

nieuwe-diepvriesfabriek

In Erpe-Mere bouwen we een gloednieuwe bakkerijsite, die focust op diepgevroren producten. 

1999
Start van onze 'Go East Strategy'

start-van-onze-go-east-strategy

Voor het eerst investeert LLBG buiten thuisland België. We trekken oostwaarts, naar Tsjechië, waar we een joint-venture aangaan met bakkerij Delta Frozen in Kladno (Praag). 

2005
Eerste stapjes in Polen

eerste-stapjes-in-polen

We zetten onze 'Go East Strategy' verder met de overname van Nowakowski Bakery, een bakkerij in het Poolse Nowy Dwór Mazowiecki nabij Warschau, nu gekend als La Lorraine Polen.

2005
Welkom, PANESCO!

welkom-panesco

In hetzelfde jaar voegt LLBG ook een merk toe aan zijn portfolio: PANESCO Europe, dat zich focust op de foodservice sector. 

2008
Verwoestende brand

verwoestende-brand

Op 28 oktober 2008 verwoest een hevige brand onze grootste versbakkerij in Ninove. In amper een jaar worden de productiesite en bijhorende kantoren volledig heropgebouwd.

"What does not kill you, makes you stronger."

2012
Onderneming van het Jaar

onderneming-van-het-jaar

LLBG wint de prestigieuze award 'Onderneming van het Jaar'. Het evenement zorgde voor een golf van enthousiasme en samenhorigheid in heel ons bedrijf. We zijn fier om deel uit te maken van het rijtje grote Belgische bedrijven zoals Soudal, Katoen Natie, DEME, etc. 

2014
Eerste Highbay Warehouse

eerste-highbay-warehouse

Opening van onze eerste Highbay Warehouse in Tsjechië. Dit hoogtechnologische diepvriespakhuis is maar liefst 40 meter hoog en verhoogt drastisch onze productie- en opslagcapaciteit. 

2016
Opening nieuwe vestiging in Turkije

opening-nieuwe-vestiging-in-turkije

LLBG bouwt een gloednieuwe moderne productiesite in Manisa, nabij Izmir. Onze toegangspoort tot de markt in Turkije en het Midden-Oosten. 

2019
80 Jaar Gedeelde Passie

80-jaar-gedeelde-passie

LLBG viert zijn 80ste verjaardag met alle 4.000 medewerkers. We organiseerden fantastische feesten in onze vier productielanden, die nog lang zullen bijblijven!