LLBG Solidariteitsfonds voor Oekraïne

De humanitaire ramp in Oekraïne raakt ons diep. LLBG heeft daarom een Solidariteitsfonds opgericht om Oekraïense vluchtelingen, in België en in Oost-Europa te helpen met hun meest dringende noden zoals huisvesting, kledij, voedsel en medische basiszorg. Dit doen we door het verlenen van financiële steun aan hulporganisaties, groot en klein.

Het LLBG Solidariteitsfonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, dat een onderzoek voert naar de te steunen hulporganisaties en de financiële ondersteuning doorstort naar deze organisaties. LLBG heeft een basisbedrag van 100.000 euro gestort in het fonds, dat geschonken wordt aan hulporganisaties in binnen- en buitenland.  
Wil jij graag bijdragen aan het LLBG Solidariteitsfonds voor Oekraïne? Het fonds verwelkomt schenkingen van alle derde partijen die haar doel willen ondersteunen.

Dit kan door een storting te doen op het rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 (BIC: BPOTBEB1), met de vermelding “L40000- Filantropische Actie La Lorraine Bakery Group” of de gestructureerde code +++623/3715/10012+++. De Koning Boudewijnstichting bezorgt een fiscaal attest voor alle giften vanaf 40 euro.

Naast deze financiële schenkingen via het Solidariteitsfonds steunt LLBG Oekraïense vluchtelingen ook door donaties van bakkerijproducten te doen aan hulporganisaties in binnen- en buitenland. Onze collega’s hebben ook tal van inzamelacties gehouden, en zetten zich ook in voor het tewerkstellen en opvangen van Oekraïense vluchtelingen.

Inzamelacties van collega's

inzamelactie-1