Uniek brood met Leffe-bier als ingrediënt

De corona-pandemie die begin 2020 uitbrak, was voor LLBG en heel wat andere bedrijven een moeilijke periode. Maar het opende ook opportuniteiten. Zoals toen brouwerij AB Inbev kwam aankloppen met heel wat vaten Leffe-bier die door de sluiting van de horeca niet verkocht raken. Onze meesterbakker wist er wel raad mee en creëerde twee unieke broden met bier als ingrediënt. Een mooie manier om verspilling tegen te gaan… en tegelijkertijd een campagne op te starten voor de Voedselbanken!

Unieke samenwerking

LLBG en AB InBev bundelden de krachten met supermarktketen Delhaize, die de broden verkocht in mei. Voor elk verkocht brood doneerden de drie merken een familiebrood (800 g) aan de Belgische Voedselbanken, die tijdens de coronacrisis donaties meer dan ooit konden gebruiken. Op die manier wilden we solidair zijn en mensen helpen die het moeilijk hadden tijdens de crisis. Een dagelijks brood maakt dan echt een wezenlijk verschil.
 
Unieke samenwerking

Perfecte smakencombinatie

De twee Leffe-broden werden op traditionele wijze gebakken in onze bakkerij in Barchon (Luik) met pure, Belgische ingrediënten. Het ene was op basis van blonde Leffe, het andere was een meergranenbroodje met donkere Leffe. Meesterbakker Ives: “Het was erg leuk om te experimenteren met het bier in de plaats van water als ingrediënt. We zochten en vonden het perfecte evenwicht tussen de smaken van het bier en die van onze zuurdesem. Voor we het goed beseften, hadden we twee nieuwe topbroden gecreëerd. Al zeg ik het zelf (lacht).”
 
Perfecte smakencombinatie

Wil je Ives en zijn collega-bakkers aan het werk zien?

Play